Gr1 idé

 
 Gr1
 Vår idé 

Vår idé är att bilen ska drivas med hjälp av gummi band. Gummibandet ska vara kopplat till ett växelsystem. Växelsystem är uppbyggt med ett större kugghjul som är kopplat till ett mindre kugghjul, det är i sin tur ihop kopplat så kraften går över till hjulaxeln. Växelsystem ska göra att kraften från gummibandet förstoras, så hjulen kommer gå fortare och åka längre. Bilen kommer då åka längre än om vi bara hade använt oss av gummibanden.

Bygget
Hjulaxlarna är i lego stavar både där fram och där bak. De andra axlarna är i metal, det är för att få det mer stabilt och även för att det ska bli lite tyngt. Vilket är bra. Hjulen i bak ( de drivande hjulen) bestämde vi skulle vara stora och större än de ifram. Vi har inte bestämt exakt vilka hjul vi vill använda oss av vi vet bara att de ska vara ganska enkla och mindre än de i bak. Det är för att framhjul ska enkelt åka över hindren. Växelsystemet satte vi fast genom att lima fast en lång lego bit med hål i. I hålen monterade vi vårt växelsystem.

misslyckade och lyckade 
under perioden av vårat byggande har vi stöt på problem och misslyckanden. Växel systemet var rätt trånglight att bygga ihop eftersom det kräver att alla delar är placerade på precis rätt plats. Ett av våra första problem var hur vi skulle sätta fast växelsystemet.men vi löste det genom att limma fats en Legostav med hål i. Vi hade då problem med lim, vi provade först ett super lim. Det funkade inte så bra. Men vi löste det genom att limma fast det med limpistol. Vi har nu även limat med ett kontakt lim. Ett av våra största problem var hur vi skulle fästa gummibanden så de startade och drev vårt växelsystem så att hjulen rullar. Våran idé var att vi sätter fast gummibandet i växelsystemet. Sedan snurrar vi gummibandet. När vi sedan håller stilla gummibandet kommer det snurra upp, på så sätt kommer det driva hjulen genom växelsystemet.
 

 

 
 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:RSS 2.0