Gr2 bil 2

Vi har byggt en bil av lego då det är lättare att få den som en vill. Vi driver bilen med gummiband och vi har använt större hjul så att den ska komma över hindren. Vi har satt på en mässingskivan för att få tyngd på den så att hjulen inte bara spinner. Problemen har varit att den spann innan  vi satte på mässingskivan. Bilen kommer nästa över trappan än så länge.

 

Gr4

Vi har byggt ett kraftfullt terrängfordon driven på gummiband. Fordonet är framhjulsdrivet med kraftiga stora framhjul med mycket friktion. Karossen är byggd av Messing på grund av dess tålighet. Mässingen fungerar som fordonets skelett och är förstärkt med glasspinnar på grund av glasspinnarnas böjlighet. Där bak sitter en annan variant av hjul som är gjorda för att bara hålla fordonet i balans.

Vi har haft problem med stöld då folk har snott däck men problemet löste sig och vi fick konstruera egna.

 

 


Gr3 idé

Vi har byggt bilen av lego som kan återanvändas och PET flaskor som är återvinning. I bilen har vi satt fast ett gummiband mellan axeln mellan hjulen och en annan pinne. När man drar tillbaka bilen spänns gummibandet så när man sen släpper åker bilen framåt. 

....
.....
......
 RSS 2.0