En vecka kvar

Detta är våran nya bil som vi kommer lägga all kraft på. Den klarade hela bannan.
 
Denna var vårt första huvudfordon. Men den har vi skrottat.
 
 
 En av våra bil idéer. Men den klarade inte bannan.
 
 
 
 
 
 
Nu har vi ett fungerande kodspråk som vi övar på. 
 
 
 
 
 Måtbands-bilen 
i början av veckan började vi på en ny bil den var uppbyggd på samma sätt som den gammla stora bilen. Men en mindre variant. Vi hade en ny idé om att bilen skulle drivas av ett tekniskt måttband i back som skulle ge en ständig fart en långbit. Och i fram skulle den drivas av gummiband. I teorin var idén bra men på bannan funkade det sämre. Så den idén och bilen fick vi ge upp tyvärr. Problemet var att måttbandet inte hade de kraften att driva bilen framåt.
 
Nytt hopp 2.0 
Samtidigt som vi testade "måtbandsbilen" började Hampus samtidigt börja bygga på en till bilmodel. Denna nya model är lite annorlunda mot de andra bilar vi byggt. Den har "ramen " i mitten och är mycket mindre och längre. Den bilen har vi nu jobbat med i veckan och kommit långt med. Den har klarat hela bannan.Det är antagligen den bil vi kommer tävla med. Vi fortsätter att jobba med den och kommer läga all kraft på den.
 
kodspråket 
Vi har ett fungerade kodspråk med två färger som vi tränar för fult med.
 
olika bil idéer 
Under hela våran bygg period har vi hela tiden byggt och testat två eller tre bilar samtidigt för att få fraM den rätta. Men vi har haft ca tre huvud fordon. Vårt första, den som var väldigt stor och drevs med många gummiband. Sedan hade vi måtbandsbilen som huvudfordon och nu har vi byggt vårat huvudfordon som vi har nu och kommer lägga all kraft på. Det är den nyaste bilen och den smalaste som vi har gjort och denna stommen  är i mitten.
 
 
 
 
Måtbands- bilen 
 
 
 
 Några av våra planscher till tävlingen 
 
 
 
 Ett av våra "sido-fordon" som vi bara testar.
 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:RSS 2.0